Помощно Бюро

Защо се нуждая от регистрация?
Можете да четете всички публични форуми като гост, но за можете да публикувате теми и да отговаряте, трябва да имате регистриран потребителски акаунт.

Защо не мога да публикувам тема, анкета или отговор ?
За начало трябва да имате потребителски акаунт и да сте влезнали с него. Ако сте направили това, може би темата е заключвана или нямате нужните права за да пишете в тази тема или форум.

Защо не мога да влезна?
Сървъра може да има технически затруднения и вашата заявка да не може да бъде изпълнена. Възможно е и вашият акаунт да е бил изтрит или баннат.

О, не забравих си паролата!
Ако сте си забравили паролата, можете да я нулирате чрез forgotten password форма.

За какво служи Докладването?
Ако попаднете на съдържание което сметнете за неподходящо или обидно, можете да докладвате за него на модератор, който да го изтрие или оправи.

Какво са модератори, супер модератори и администратори?
Това са потребители с по-високи права на достъп от обикновените потребители. Модераторите контролират и модерират конкретни форуми, докато Супер Модераторите имат достъп до всички форуми. Администраторите имат пълен достъп до всички форуми както и до настройките и конфигурацията на сайта. Допълнително, администраторите имат права да променят и изтриват потребители и тяхното съдържание.

Какво означава Разширено търсене ?
По подразбиране търсенето се извършва само на база заглавията на темите. Ако изберете отметката за "Разширено Търсене" то ще обхване заглавията и съдържанието на темите.

Как да редактирам моя профил?
След като сте влезнали, можете да редактирате вашият профил от edit profile връзка разположена горе в дясно.

Как да публикувам Тема?
Първо трябва да изберете подходящият форум в който искате да пишете. От там, просто кликнете на "Създай тема" връзката разположена в дясната част, отгоре и отдолу на страницата.

Как да публикувам отговор?
Когато четете тема и сте влезнали, просто кликнете "Отговор" връзката разположена в дясната част, отгоре и отдолу на страницата.

Как да създам Анкета?
Можете да създадете анкета по същият начин както създавате тема. Влезте в подходящият форум, и кликнете връзката "Създай Анкета".

Как да редактирам моята тема, анкета, мнение и тн.
Когато четете дадена тема, в горният десен ъгъл на всеки пост ще забележите няколко връзки. Изберете "Редакция" за да редактирате съответното съдържание. Ако редактирате първото мнение на тема, ще промените и самата тема или анкета също.

Как да докладвам за тема, мнение или потребител?
В горният десен ъгъл на всеки пост можете да кликнете връзката "Доклад". От там ще трябва да добавите коментар с причината заради която докладвате съответното съдържание.

Как да получа по-високо ниво на достъп?
От администратора на форума зависи разпределянето на правата. Това което може да направите е да бъдете добър и активен потребител и да се надявате да ви повишат.

Имам други въпроси, които не са поместени тук?
Ако имате допълнителни въпроси и се нуждаете от допълнителна помощ, моля свържете се с нас на zop@zop.bg.