Obelisk

Присъединил се: Wed, Jun 26th 2013, 16:19 Всички Теми: 0 Роли: N/A
Последно Влезнал: on 27/6/13 Всички Мнения: 0 Модериране: N/A

Последни Теми

тема Създадена Мнения Прегледи Последна Активност
Обосновка за предлагана цена от двама участника Jun 26th 2013, 16:33 5 4,845 on 30/6/14

Последни Мнения

тема Автор Публикувано на
Обосновка за предлагана цена от двама участника Obelisk on 4/7/13
Здравейте,
поискахме копие от протокола на комисията, изпратиха ни го и наистина се оказа че двете фирми са с 20% по- благоприятна цена от средната за всички участници и е описано в самият протокол, че искат обосновка и от двамата участници. Всичко си е съгласно ЗОП.
Надявам се това да е полезно и на други фирми, които участват.
Успех на всички!
Обосновка за предлагана цена от двама участника Obelisk on 26/6/13
Здравейте,
работя във фирма, която от няколко години се занимава активно с обществени поръчки. Мога да твърдя, че сме попадали на много съвестни и коректни възложители, но днес попаднах на следният проблем:
Преди няколко дни получихме молба за обосновка на цена по чл. 70. ал.1 по конкретната обществена поръчка без никакви допълнителни обяснения/ Нямаше протокол, а само описани нашите документи и нашите данни/. Изпратихме я в уговореният срок- всичко беше наред. Днес получихме писмо от съответната община, с която искам само да допълня че вече сме работили, давали сме им обосновки за цени и сме изпълнявали техни поръчки. В това писмо без никакви обяснения просто пишеше:
" Вашата фирма не е избрана за изпълнител на поръчката!"
Когато се обадихме ни обясниха, че сме били на второ място по критерий най-ниска цена и са поискали обяснение както от нас така и от фирмата, която е класирана на първо място. Обосовките и на двете фирми били добри, но те били с по-ниска цена и затова са избрали тях....
Въпроса ми е имат ли право да поискат обосновка за цена по чл.70,ал.1 на повече от един участник едновременно?
Благодаря Ви предварително!