Запомни ме?

Агенцията за инвестиции рекламира България с карта без Пиринска Македония

18-04-2013 15:04:32

admin

Administrator

Присъединил се: 30-11 00:11:00
Всички Теми: 503
Всички Мнения: 503

mediapool.bg


Агенцията за инвестиции рекламира България с карта, в която липсва част от Пиринска Македония.

В клип, публикуван във Фейсбук профила на агенцията, не фигурират Петрич и Сандански. Един от промоционалните клипове на България обаче вече върви по CNBC и Bloomberg в Европа и Азия, както и по CNN в САЩ.

Близо 4 милиона лева е стойността на целия проект, обясниха от ведомството. Цената включва 50 реклами в печатни издания като Economist и Financial Times, интернет кампании и телевизии.

Това е първата подобна реклама, която представя България от 25 години насам, заяви пред Нова телевизия Борислав Стефанов, изпълнителен директор на агенцията.

Той е уверил, че рекламата ще бъде коригирана. Ще се търси вариант излъчването на клипа в този вид да бъде спряно до неговата промяна.

По думите му рекламният клип е съгласуван с над сто човека, между които – икономисти, финансисти, пиари.

Стефанов се възмути, че студентите в "Харвард” са приветствали появата на рекламния клип, а в България "се чудят за какво да се хванат”.

Не съм забелязал за грешката, каза Димитър Николов, директор "Общо инвестиционно обслужване" в агенцията. Той обясни, че поръчката за клипа е спечелена от консорциум, чийто екип е в Лондон.
България, гр. София, бул. Витоша №37, ет.2, тел./факс: +359 2 9868660, ел. поща: zop@zop.bg