Запомни ме?

Поръчката за мебели на районния съд е пред блокиране

09-09-2013 11:09:47

admin

Administrator

Присъединил се: 30-11 00:11:00
Всички Теми: 503
Всички Мнения: 503

Вестник Сега, ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА


Обществената поръчка за мебели за новата сграда на Софийския районен съд на бул. "Цар Борис III" може да бъде блокирана и отменена. Причината е, че срещу обявения преди седмица конкурс е постъпила жалба в Комисията за защита на конкуренцията, видя "Сега" в електронното деловодство на комисията. Фирмата, която е атакувала конкурса, настоява той да бъде спрян, докато бъде решено дали не трябва да бъде изцяло отменен. Каквото и да реши КЗК по казуса, последната дума ще е на Върховния административен съд. За подготовката на тази обществена поръчка от СРС ползваха помощта и на външни експерти, включително и от такива от прокуратурата.

От "Интеза" ООД са описали забележките си към обществената поръчка в 15 точки. Сред оплакванията им са, че размерите са посочени до милиметри, както и че с точност са описани някои спецификации на исканото оборудване. Така, според жалбата, се нарушава законовото изискване техническите детайли да се описват така, че да не се дава предимство на някой от участниците в конкурса.

Заради жалбата не е ясно колко ще се забави процедурата. Ако отпуснатите по спешност от правителството 3 млн. лв. за обзавеждане на сградата не бъдат изхарчени до края на годината, те ще трябва да бъдат върнати в бюджета.

Преместването на районния съд в две преустроени сгради - на бул. "Цар Борис III" и на бул. "Скобелев" (т.нар. военно НДК), по план трябваше вече да е факт. Поне до другото лято обаче районните съдии ще продължават да правораздават в мизерните условия, в които тънат от десетилетия в сградата на бул. "Драган Цанков". Преустройването на военното НДК в съдебно дори още не е започнало.
България, гр. София, бул. Витоша №37, ет.2, тел./факс: +359 2 9868660, ел. поща: zop@zop.bg