Запомни ме?

Пиарката на Найденов печели европроекти и с новата си фирма

26-08-2013 12:08:41

admin

Administrator

Присъединил се: 30-11 00:11:00
Всички Теми: 503
Всички Мнения: 503

Близката до бившия министър община Етрополе ще плати 21 600 лв. на Кристина Спасова да доведе 30 взискателни гости

Ванина Стоянова; Вестник Сега


Кристина Спасова, която стана известна като "любимата пиарка" на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, продължава да печели обществени поръчки по еврофондовете и с новата си фирма - БММС, става ясно от регистъра на агенцията за обществените поръчки. Според търговските регистри бившата фирма на Спасова "Кей Ем Ком" е пререгистрирана с новото име на 5 март и в нея работят общо 11 души. Оттогава досега компанията е успяла да сключи два договора на обща стойност близо 370 000 лв. - с Главната инспекция по труда за проект по ОП "Развитие на човешките ресурси" и с община Етрополе за проект по програмата "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите".

Главната инспекция по труда е обявила обществената поръчка на 27 февруари, когато все още работеше правителството в оставка на ГЕРБ. Основните изисквания към участниците е да докажат минимален годишен оборот за последните три години в размер на 299 000 лв. без ДДС, както и списък с договорите за изпълнение на сходни дейности. Като новорегистрирана БММС няма как да отговори на тези изисквания, освен ако не използва портфейла на "Кей Ем Ком". На 12 март обявлението е допълнено с решение, в което има ново изискване към кандидатите - да представят списък с имената и професионалната квалификация на персонала, който ще организира обученията. Има и промяна в тежестта на различните показатели, по които ще се класират кандидатите.

Изборът на изпълнител е одобрен в мандата на служебния кабинет на Марин Райков. БММС е предпочетена пред други двама участници в конкурса. Срещу 348 000 лв. новата фирма на Спасова трябва да организира 46 семинара за обучение на експерти от ГИТ по проект "Превенция за безопасност и здраве при работа". В проекта влиза и отпечатването на материали за провеждането на семинарите.

БММС е съизпълнител и на поръчката по проект "По пътя на вярата, апостолите и древните цивилизации в сърцето на Стара Планина - развитие на регионален туристически продукт на общините Етрополе, Правец и Тетевен". Поръчката е обявена от община Етрополе на 11 март. В този регион особено влияние има бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който заедно с Мирослав Найденов ще представят нова партия на 22 септември. Кандидатите за поръчката на общината са били 7. Изпълнителите са избрани на 9 юли, а договорите са сключени на 2 август. БММС трябва да организира посещения на пътнически агенти, туроператори, автори на пътеводители и журналисти, както и конференции и работни срещи. Тази дейност "предоставя възможност за емоционално преживяване на дестинацията и придаване на лични впечатления за нея", а очакваният резултат е "представяне на дестинацията пред 30 души специализирана, взискателна територия" (думата е погрешно употребена в заданието). Тези 30 гости ще бъдат разведени из общината срещу 21 600 лв. при първоначално обявен бюджет за тази част от поръчката 46 800 лв. Срокът за приключването на дейностите е до 31 август 2014 г.

СЛАВА

Бившите пиарки от агенцията по храните Кристина Спасова и Лора Димитрова нашумяха, след като спечелиха поръчка за 50 000 лв. от земеделието да популяризират програмата за селските райони във "Фейсбук" и "Туитър". Фирмата им "Кей Ем Ком" беше регистрирана непосредствено преди обявяването на конкурса. След това двете млади дами накупиха скъпи имоти, дялове във фирми и апартаменти, без да се знае произходът на капиталите им. Кристина Спасова стана център на внимание и в изтеклите записи от разговор на бившия премиер Бойко Борисов, Мирослав Найденов и бившия градски прокурор Николай Кокинов. От тях се разбра, че Спасова и Найденов съжителстват и че тя е играла роля при цялостното разпределение на европари в земеделското министерство.
България, гр. София, бул. Витоша №37, ет.2, тел./факс: +359 2 9868660, ел. поща: zop@zop.bg