Запомни ме?

"ЧУТОВЕН СТРОИТЕЛНО-ИЗМАМЕН СКАНДАЛ , ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ПО ЕВРОПРОГРАМИ !"

23-08-2013 13:08:50

admin

Administrator

Присъединил се: 30-11 00:11:00
Всички Теми: 503
Всички Мнения: 503

Уважаеми читатели,

Днес представяме на Вашето внимание един сигнал, който получихме на електронната поща на сдружението. Заглавието на текущата статия е цитат от писмото, което получихме. По-долу публикуваме пълния текст без редакторска намеса от наша страна. Изрично подчеставаме, че ние не можем да потвърдим достоверността на посочените събития и факти.


" Молим Ви , Помогнете ни това да придобие публичност !
БИХМЕ ИСКАЛИ ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДА БЪДЕ ПРЕКРАТЕНА .
ДОБАВЕНО НОВО СЪДЪРЖАНИЕ С ФРАПИРАЩИ СТОЙНОСТИ НА ДАТА 05.08.2013 ГОД.!
!!! ЕКСКЛУЗИВНО !!! НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!! ЧУТОВЕН СКАНДАЛ !!!
НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ МЕДИИ , КОМПЕТЕНТНИТЕ ОРГАНИ И ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ !
Нашият РАЗСЛЕДВАЩ ЕКИП , потърси специалисти който да прегледат публикуваните количествени сметки на сайта на община Земен за въпросните три обекта , предмет на нашето разследване , и да започнат да ги остойностяват НА РЕАЛНИ ЦЕНИ ! Получават се фрапиращи разлики КАКТО В ЦЕНИТЕ ТАКА И В КОЛИЧЕСТВАТА И НА ТРИТЕ ОБЕКТА . Инвестирахме не малко средства за въпросното проучване , но не публикуваме точни данни тъй като ще отнеме още ДОСТА ВРЕМЕ И ПАРИ , за да сме прецизно точни до стотинка , но ЗАСТАВАМЕ НАПЪЛНО ЗАД ПО - ДОЛУЦИТИРАНИТЕ СУМИ - ТЪЙ КАТО ДОРИ И ДА ИМА НЕТОЧНОСТ ТЯ ЩЕ Е МАЛКА . Колкото и ДА СЕ СПОРИ - ОТ ДВАТА МАЛКИ ОБЕКТА " СЕ ИЗТОЧВАТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ " , А ОТ ТРЕТИЯТ " МИЛИОНИ " . НАПЪЛНО ЗАСТАВАМЕ С ИМЕТО И САМОЛИЧНОСТТА СИ ЗАД ТОВА ТВЪРДЕНИЕ ПРЕД ВСИЧКИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ !
Припомняме на всички , че това разследване се прави заради скандалите и измамите около фирма „ ХУФУ “ , а СПЕЦИАЛИТЕТ НА ФИРМАТА е да не изпълняват голяма част от заложените по проект и КС стоки и услуги , КОЕТО СЪЩО Е ЧАСТ ОТ СХЕМАТА ИМ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ . Изключително важно е да се направи обстойна проверка на обекта , за да се види ВСИЧКО ЛИ Е ИЗПЪЛНЕНО И ИЛИ ИМА СПЕСТЕНИ СТОКИ И УСЛУГИ ПО ВСИЧКИ ЧАСТИ ОТ ПРОЕКТА !!!
Съвсем отговорно заставаме с нашето име и самоличност , КАТО ЩЕ ПОДАДЕМ СИГНАЛИ ДО ВСИЧКИ МЕДИИ , ПРОКУРАТУРА , МИНИСТЕРСТВА И ВСИЧКИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ СЛЕДЯЩИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБА С ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И СРЕДСТВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ . Ще изискаме пълна проверка на ЗАКОННОСТТА И НАЧИНА ПО КОЙТО СА НАПРАВЕНИ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ . Това за което ще сезираме всички е в следните размери :
- „ Изграждане на туристически информационен център – гр. Земен “ - ВЪЗЛОЖЕНА НА „ ХУФУ “ ЕООД - на стойност 240 000 лв / без ДДС / -
Супер минимума който е " ТОТАЛНА КРАЖБА " е 140 000 лв. / без ДДС / , като най вероятно при прецизно смятане и остойностяване сумата ще БЪДЕ ПО - ГОЛЯМА !
...............................................................................................................................................................
„ Демонтажни работи , изкопни работи , ново СМР, доставки и електроинсталация по проект Изграждане на Туристическа инфраструктура в община Земен – Еко пътека с 4 бивака “ - ВЪЗЛОЖЕНА НА „ ХУФУ “ ЕООД – на стойност 312 000 лв / без ДДС /-
Супер минимума който е " ТОТАЛНА КРАЖБА " е между 112 000 и 162 000 лв. / без ДДС / , като най вероятно при прецизно смятане и остойностяване сумата ще БЪДЕ ПО - ГОЛЯМА !
..............................................................................................................................................................
„ Извършване на СМР по рекострукци , саниране и модернизация на спортна инфраструктура в община Земен, включващ следните обекти: стадион към ФК Пирин-Земен; паркоустройство; обслужваща сграда със спортна зала; басейн “ ПРЕДСТОЯЩА ПОРЪЧКА ЗА ВЪЗЛАГАНЕ / ДАЛИ СЛУЧАЙНО ПАК НЯМА ДА БЪДЕ СПЕЧЕЛЕНА ОТ „ ХУФУ “ ЕООД – НЕ ЗНАЕМ ??? /
- на стойност 3 344 950 лв / без ДДС /
Супер минимума който е " ТОТАЛНА КРАЖБА " е 2 500 000 лв. / без ДДС / , като най вероятно при прецизно смятане и остойностяване сумата ще БЪДЕ ПО - ГОЛЯМА !
ТАЗИ ПОСЛЕДНАТА СУМА Е ВЪРХЪТ !!!
...................................................................................................................................................................
НЕВЕРОЯТНО !!! НЕВЕРОЯТНО !!! НЕВЕРОЯТНО !!!
ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРИМЕР :
В София цената на която се строй ново строителство / доста прилично на вид и качество / е 300 Евро/м2 / без ДДС /, от нищото , върху празен парцел . Напълно завършена къща с вертикална планировка като тази от обществената поръчка = 158 м2 x 300 eвро = 47 400 евро / 92 706 хил. лева / . Да сложим още 20 000 лева за нещо непредвидено , каквото и да е то , например външната тоалетна и някакви други неща = 112 706 хил.лева ЧИСТО НОВА КЪЩА ПОСТРОЕНА ОТ ПРАЗЕН ПАРЦЕЛ - ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ В ТАЗИ ЦЕНА ВЛИЗА И ПЕЧАЛБА НА СТРОИТЕЛЯ !!!!!
КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА ПРИ ОБЕКТА В ГР. ЗЕМЕН :
- 240 000 лв. / без ДДС / = 122 710 Евро . Делено на 158 м2 къща - 776 Евро / без ДДС / - САМО ЗА РЕМОНТ !!!
ИЗВОДИТЕ СИ НАПРАВЕТЕ САМИ , ЗА КАКВО ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА СТАВА ВЪПРОС !!! ОТДЕЛНО ОБЕКТА СЕ СТРОИ БЕЗ НАДЗОР , ЗА КОЙТО В МОМЕНТА ТЕЧЕ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА ОЩЕ ПАРИ . ОЩЕ НЕ Е ИЗБРАН НАДЗОР , ПЪК СТРОИТЕЛСТВОТО НА " ТУРИСТИЧЕСКИЯТ ЦЕНТЪР " ПРИКЛЮЧВА ??? КОЙ ТОГАВА Е КОНТРОЛИРАЛ СТРОИТЕЛСТВОТО , КОЙ ГО Е ОТКРИЛ И СТАРТИРАЛ И ЗАЩО НА НЯКАКЪВ НАДЗОР , " НАКРАЯ " ЩЕ МУ СЕ ИЗПЛАТЯТ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗА ПРИКЛЮЧЕН ОБЕКТ , НА КОЙТО ТОЙ НЕ Е ПРИСЪСТВАЛ ???

ЛЮБОПИТНИ РАЗКРИТИЯ ЗА КМЕТА НА ГР. ЗЕМЕН / ТЪСТ НА СКАНДАЛНО ИЗВЕСТНИЯ СТРОИТЕЛЕН ПРЕДПРИЕМАЧ БАРБУКОВ / !

http://kuslink.com/tust , http://skrii-me.eu/r/75950227 , http://kuslink.com/tust3
КАКТО И СКАНДАЛНО ИЗВЕСТНАТА ФИРМА " ХУФУ " ЕООД / В МОМЕНТА ОБВИНЯЕМИ ЗА " ВОЕННОТО НДК “ – ЗА КОЕТО МЕДИИТЕ НЕ ЗНАЯТ , А СКОРО И ЗА СГРАДАТА В КВ. ДРАГАЛЕВЦИ / КОЯТО Е ЧАСТ ОТ ОЩЕ ПО- ПЕЧАЛНО ИЗВЕСТНАТА В МИНАЛОТО ФИРМА " СИТИКОМ " НА СИМЕОН СИМЕОНОВ - ИЗЛЪГАЛА СТОТИЦИ ХОРА С НЕДОСТРОЕНИ ЖИЛИЩА .

ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ - НЕ Е СЛУЧАЙНА !!!
Трима строители - предприемачи се явяват на търг за строителство , на голям обект , в един български град . Идва Кмета и им казва :
- Това е строителната документация , бихте ли ми дали някакви оферти ?
Първия предприемач , поглежда строителната документацията , и казва :
- Ще ви струва 900 000 хил. , 400 хил. за материали, толкова и за труд и 100 000 хил. печалба за мен .
Втория предприемач разглежда строителната документация , и казва :
- Ще ви струва 700 000 хил. , 300 хил. за материали, толкова и за труд и 100 000 хил. печалбата за мен .
Третия от София направо казва :
- При мен ще ви струва 2 700 000 хил. !
Кметът учудено :
- Е как така, вие дори не я погледнахте ?
- Ами така - милион за мен, милион за вас и за 700 хил. ще наемем втория колегата да свърши работата и да изпълни обекта .
УНИКУМ - НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА - НЕБИВАЛ СКАНДАЛ ! НА ВНИМАНИЕТО НА ЦЯЛАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ И МЕДИИ В ГР. ЗЕМЕН , А И В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ! УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ - СПЕЧЕЛЕНИЯТ ОБЕКТ " ИЗГРАЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР " - ГР. ЗЕМЕН ОТ ФИРМА " ХУФУ " ЕООД - НА СТОЙНОСТ 240 000 лв / БЕЗ ДДС /, КОЯТО НЕ СМЕ СИГУРНИ , ЧЕ ЩЕ БЪДЕ КРАЙНА , А НЯМА ДА БЪДЕ ЗАВИШЕНА С ДОКУМЕНТИ И ПРОТОКОЛИ ЗА " ДОПЪЛНИТЕЛНО ВЪЗНИКНАЛИ КОЛИЧЕСТВА И УСЛУГИ " - КОЕТО Е " СПЕЦИАЛИТЕТ НА ФИРМАТА ". ОСТАВАМЕ БЕЗ ДУМИ ОТ ВИДЯНОТО ДО ТУК , КОЕТО ВИ ПРЕДСТАВЯМЕ И КАТО СНИМКИ ОТ ДАТА 20.07.2013Г. В НАШИЯ АЛБУМ . БЕЗ ДА ПРАВИМ ПРИБЪРЗАНИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ ДОКАТО НЕ ДОЧАКАМЕ ФИНАЛИЗИРАНЕТО НА ОБЕКТА И БЕЗ ДА СЕ ОПИТВАМЕ ДА ВИ ВМЕНЯВАМЕ НАШЕ МНЕНИЕ , САМО БИХМЕ ИСКАЛИ ДА СПОДЕЛИМ СЛЕДНОТО , ПЪК ВИЕ ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ ЗА СЕБЕ СИ , ИМАЙКИ ДОРИ МАЛКА ОБЩА КУЛТУРА ЗА РЕМОНТИ / ЗАЩОТО НЕ ВИЖДАМЕ ТОВА ДА Е ИЗГРАЖДАНЕ /, АКО ЛИ ПЪК НЕ , СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С НЯКОЙ НЕЗАВИСИМИ ФИРМИ ОТ ВЪПРОСНИЯ БРАНШ : От това което виждаме на снимките , за нас е следното - това е едно " МАЛКО ОБЕКТЧЕ " , " СТАРА КЪЩИЧКА " , която " СЕ РЕМОНТИРА / РЕНОВИРА / " . ЩЕ БЪДЕМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЮБОПИТНИ ДО КАКЪВ ЕТАП ЩЕ БЪДЕ ВЪПРОСНИЯТ РЕМОНТ , ЗАЩОТО ТОВА ЗА НАС НЕ Е ИЗГРАЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ЦЕНТЪР , А РЕМОНТЧЕ НА СТАРА КЪЩИЧКА И БЕЗКРАЙНО НИ Е ЛЮБОПИТНО КОЛКО ОЩЕ НЕЩА ЩЕ БЪДАТ ИЗПЪЛНЕНИ НА НЕГО / ПО ВЪПРОСНИЯ ДОГОВОР С ОБЩИНА ЗЕМЕН / . УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА , МОЛИМ ВИ , РАЗГЛЕЖДАЙКИ ГАЛЕРИЯТА СЪС СНИМКИ ПРЕДПОЛОЖЕТЕ НАСЛУКИ ГОРЕ-ДОЛУ НЯКАКВА КВАДРАТУРА НА ВЪПРОСНОТО " ОБЕКТЧЕ " , СЛЕД КОЕТО РАЗДЕЛЕТЕ СУМАТА 240 000 ЛВ. / БЕЗ ДДС / НА КВАДРАТУРАТА НА ДВУЕТАЖНАТА КЪЩИЧКА ТА ДОРИ ТЯ ДА ИМА " ТАВАНЧЕ И МАЗЕНЦЕ " . ХОРА МОЛИМ ВИ , КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ С ФИРМИ ОТ БРАНША , КАКВО БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПОЛУЧИ КАТО КРАЕН РЕЗУЛТАТ / ПРОДУКТ / С ТЕЗИ ПАРИ , НЕЗАВИСИМО ОТ ПЕЧАЛБАТА НА ФИРМАТА СТРОИТЕЛ ? НЕ МОЖЕЙКИ ДА СИ ПРЕДСТАВИМ ЗА КАКЪВ НЕБИВАЛ ЛУКС И АРХИТЕКТУРНО ЧУДО / КАТО ИЗПЪЛНЕНИЕ И МАТЕРИАЛИ / ДА ОЧАКВАМЕ , ОСТАВЯМЕ НА ВРЕМЕТО ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ВИДИМ РЕЗУЛТАТА , КОЙТО РАЗБИРА СЕ ДА ПРОВЕРИМ ! ОСТАВАМЕ БЕЗ ДУМИ ОТ ВИДЯНОТО , КАКВО Е ИЗГРАЖДАНЕ НА " ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР " ОСЪЗНАВАЙКИ , ЧЕ ЩЕ БЪДАТ НАЛЯТИ ОЩЕ 312 000 ЛВ. / БЕЗ ДДС / , КОЕТО Е САМО ПРОГНОЗНАТА СТОЙНОСТ , А НЕ КРАЙНАТА , КОЯТО " ХУФУ " НАКРАЯ ВИНАГИ ЗАВИШАВАТ С " ДОКУМЕНТИ И ПРОТОКОЛИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНО ВЪЗНИКНАЛИ КОЛИЧЕСТВА И УСЛУГИ " - КОЕТО Е " СПЕЦИАЛИТЕТ НА ФИРМАТА " ЗА ЕКО - ПЪТЕКА С 4 БИВАКА / СЪЩЕСТВУВАЩА НО НЕПОДДЪРЖАНА / ОТ СЪЩАТА ОБЩИНА " !!!!!
МОЖЕ БИ ТРЯБВА ДА СЕ ОБЪРНЕМ С НЯКОЙ ВЪПРОСИ КЪМ МИНИСТЕРСТВО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ХРАНИТЕ / ЕВРОПЕЙСКИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ:
"ЕВРОПА ИНВЕСТИРА В СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ" / , ЗАЩОТО ЯВНО СЛЕД СКАНДАЛИТЕ С ИЗТОЧВАНЕТО НА ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ЛЕВОВЕ ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА - " ВОЕННОТО НДК " , ЗА КОЕТО " ХУФУ " ВЕЧЕ СА ОБВИНЯЕМИ ОТ ВОЕННА ПРОКУРАТУРА , ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ БЪДАТ ОБВИНЯЕМИ И ЗА СГРАДАТА В КВ. ДРАГАЛЕВЦИ , ИДВА РЕД И НА ГОРЕЦИТИРАНОТО МИНИСТЕРСТВО И ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОНД ДА БЪДАТ ОЩЕТЯВАНИ И ИЗТОЧВАНИ ЧРЕЗ " ДОКУМЕНТАЛНИТЕ ВРЪТКИ " НА ВЪПРОСНАТА ФИРМА " ХУФУ " И УПРАВИТЕЛЯТ Й ДИМИТЪР АТАНАСОВ , КАКТО И НЕГОВИЯ КРЪГ ОТ ФИРМИ .
ОЧАКВАЙКИ НАЛИВАНЕТО НА ОЩЕ 312 000 ЛВ - БЕЗ ДДС / ЗА ЕКО - ПЪТЕКА С 4 БИВАКА / СЪЩЕСТВУВАЩА НО НЕПОДДЪРЖАНА / ОТНОВО ОТ ОБЩИНА ЗЕМЕН КЪМ СЪЩАТА ФИРМА , ПЪК ОЩЕ ФАНТАЗИЯТА НИ НЕ МОЖЕ ДА СИ Я ПРЕДСТАВИ ПРИ ВИДА НА " ИЗГРАЖДАНИЯ" - " ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР " ЗА 240 000 ЛВ. / БЕЗ ДДС / КОЙТО ВИЖДАТЕ НА СНИМКИТЕ .

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА , ЗА ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА НАШИТЕ СЪМНЕНИЯ ОТНОСНО СКАНДАЛНО ЗАВИШЕНАТА ЦЕНА НА " ТУРИСТИЧЕСКИЯ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР " , ВСЕКИ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В СТРАНИЦАТА НА ОБЩИНА ЗЕМЕН И ДА ИЗТЕГЛИ ТЕХНИЧЕСКАТА ДОКУМЕНТАЦИЯ ЗА ОБЕКТА И ДА ПРЕЦЕНИ КОЛКО БИХА СТРУВАЛИ ОПИСАНИТЕ РЕМОНТИ " ПО- ВРЕМЕ НА КРИЗА " . ДЪРЖИМ САМО ДА УВЕДОМИМ ОБЩЕСТВЕНОСТТА , ЧЕ ПО " АРХИТЕКТУРНИТЕ ПРОЕКТИ " НА ОБЕКТА - ТОЙ Е С ОБЩО РЗП / 158.27 м2 / - ЕТО ТОВА Е ОСНОВНИЯ ОБЕКТ ОТ ПОРЪЧКАТА ЗА 240 000 ЛВ. / БЕЗ ДДС / , НИЩО , ЧЕ ЩЕ ИМА 2 БЕСЕДКИ , МАЛКО РЕМОНТ НА ОГРАДАТА И МАЛКО НОВА НАСТИЛКА !

СКАНДАЛ ! РЕМОНТ ВМЕСТО СТРОЕЖ ! ФИРМАТА СТРОИТЕЛ " СТРОИ " ОТДАВНА , А ТЕЧЕ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА С ПАРИ ОТ ЕВРОПРОГРАМИ ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗА НАДЗОР НА СЪЩИЯ ОБЕКТ ? КОГА ЩЕ ИЗВЪРШИ " УСЛУГАТА - НАДЗОР " НАДЗОРНАТА ФИРМА НА ОБЕКТА ? ДРУГ ПЪТ ЛИ ? ИЛИ КАКТО НА СГРАДАТА В КВ. ДРАГАЛЕВЦИ - СТРОИ СЕ ЕДНА СГРАДА И НАКРАЯ ПО ПОСТРОЕНОТО СЕ НАГЛАСЯТ ДОКУМЕНТИТЕ ? КАКВО ПРАВИТЕ ГОСПОДИН СОТИРОВ ? КАКВО ПРАВИ ФИРМА " ХУФУ " ЕООД ?
НЕВЕРОЯТНО , Г-Н КМЕТЕ ВИЕ НЯМАТЕ ПРИТЕСНЕНИЕ ОТ НИЩО И НИКОЙ ? Как би обяснил кмета на гр. Земен това което прави с обществените поръчки за " Строителен надзор " ?

Веднъж пуска поръчка за 10 000 лв. / без ДДС / - по която още няма избрана фирма и процедурата още тече : КАТО В НЕЯ СЪЧЕТАВА 2 ОБЕКТА - Туристически информационен център - ЗА " НЕВЕРОЯТНАТА ИНВЕСТИЦИЯ ОТ 240 000 ЛВ / БЕЗ ДДС /- ЗА РЕМОНТ НА " КЪЩИЧКА - 158.27 м2 , ПЛЮС МАЛКО ИНВЕСТИЦИЯ В ПАРЦЕЛА "

Документ: Обявление за обществена поръчка (544926)
Възложител: Община Земен
Получен на: 10-06-2013
Преписка: 01157-2013-0002 (Затворена)
Процедура: Открита процедура по ЗОП
Име: „Осъществяване на строителен надзор при реализация на проекти в община Земен“
Описание: „Осъществяване на строителен надзор при изграждане на Туристически информационен център в гр. Земен и изграждане на туристическа инфраструктура, съгласно обявата предвиден в ЗУТ
Краен срок за получаване на оферти или заявления за участие: 08/07/2013 17:00
Въпреки ,че строителството на " Туристически информационен център в гр. Земен " МНОГО ОТДАВНА ВЕЧЕ ТЕЧЕ И ДАЖЕ МОЖЕ БИ НАБЛИЖАВА СВОЯ КРАЙ ! - ТОЕСТ , КАКЪВ НАДЗОР ЩЕ СЕ ИЗБИРА И КОГА , КАТО ОБЕКТА ВЕЧЕ Е КЪМ СВОЯ КРАЙ И ТЕ НЯМА КАКВО ДА КОНТРОЛИРАТ ? ОБЕКТЪТ Е СТАРТИРАЛ И СЕ ЗАВЪРШВА БЕЗ СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР . В ТАКЪВ СЛУЧАЙ КЪДЕ ЩЕ ОТИДАТ 10 000 ЛВ. / БЕЗ ДДС / ???

Въпреки предходната обществена поръчка , община Земен пуска втора за 7 000 лв. / БЕЗ ДДС /- ВЪПРЕКИ , ЧЕ СЕ ПОКРИВА С ЧАСТ ОТ ПЪРВАТА - строителен надзор при изграждане на " Туристическа инфраструктура, съгласно обявата предвиден в ЗУТ " ?

Документ: Обявление за обществена поръчка (552050)
Възложител: Община Земен
Получен на: 24-07-2013
Преписка: 01157-2013-0005 (Отворена)
Процедура: Открита процедура по ЗОП
Име: „Осъществяване на строителен надзор при реализация на проект в община Земен“
Описание: Осъществяване на строителен надзор при изграждане на туристическа инфраструктура, съгласно обхвата предвиден в ЗУТ
Краен срок за получаване на оферти или заявления за участие: 21/08/2013 17:00

ЕТО КАКВО СЕ ПОЛУЧАВА : Изграждането и ремонтирането на " Туристическия информационен център " ЗА УМОПОМРАЧАВАЩАТА СУМА ОТ 240 000 ЛВ. / БЕЗ ДДС / - ИЗОБЩО НЕ Е СЛЕДЕН ОТ СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР . НЕ МОЖЕ СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР ДА ДОЙДЕ ЗА КРАЯ НА ОБЕКТА - ТОЙ ТРЯБВА ДА ГО ОТКРИЕ , И ДА ГО СЛЕДИ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ , А НЕ НАКРАЯ ДА СЕ " НАГЛАСЯТ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА НЕГО " ТОВА Е НЕЗАКОННО И НЕДОПУСТИМО ! Къде ще отидат 10 000 лв. / без ДДС / - като това са пари за надзор " СПОРЕД ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА " - За два проекта / и за Туристическия център и за туристическата инфраструктура - Еко пътека / , ПЪК СЕГА СЕ ПРАВИ " НОВА ПРОЦЕДУРА " - САМО ЗА ТУРИСТИЧЕСКАТА ИНФРАСТРУКТУРА - ЗА НОВИ 7 000 ЛВ. / БЕЗ ДДС / ?
БИХМЕ ИСКАЛИ ДА СЕ РАЗНИЩИ СЛУЧАЯ С УМОПОМРАЧАВАЩАТА СУМА ОТ 240 000 ЛВ / БЕЗ ДДС / - ЗА " ТУРИСТИЧЕСКИЯ ИНФОРМАЦИОННЕН ЦЕНТЪР - ГР. ЗЕМЕН " - СПЕЧЕЛЕН ОБЕКТ ОТ СКАНДАЛНО-ИЗМАМНАТА ФИРМА " ХУФУ ", КАТО СМЕ ПОДАЛИ И СИГНАЛИ ДО ВСИКИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ КОНТРОЛИРАЩИ , СРЕДСТВАТА ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОГРАМИ ! НЯМА ДА ОСТАВИМ БЕЗ ПРОВЕРКА И ИНВЕСТИЦИЯТА ОТ 312 000 / БЕЗ ДДС / - ЗА " ЕКО ПЪТЕКА " - ОТНОВО СПЕЧЕЛЕН ОБЕКТ ОТ " ХУФУ " , ЗА ДА МОЖЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ДА СЕ СПРЕ ИЗТОЧВАНЕТО НА ОГРОМНИ СРЕДСТВА ОТ ВСЕВЪЗМОЖНИ МИНИСТЕРСТВА , ОБЩИНИ И ИНСТИТУЦИИ ОТ СКАНДАЛНО-ИЗМАМНАТА ФИРМА " ХУФУ " И НЕЙНИЯТ УПРАВИТЕЛ ДИМИТЪР АТАНАСОВ .
НА ВНИМАНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО , МЕДИИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ ! НИЕ НЯМА ДА ОСТАВИМ НЕЩАТА ТАКА , ЩЕ ПРОДЪЛЖИМ ДА СЛЕДИМ И ДА ВИ ИНФОРМИРАМЕ ЗА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СЛУЧВА ОКОЛО СКАНДАЛНО-ИЗМАМНАТА ФИРМА " ХУФУ " - ДИМИТЪР АТАНАСОВ , ЗА ДА МОЖЕ В БЪДЕЩЕ ДА НЕ ПОСТРАДАТ ДРУГИ ХОРА , ФИРМИ И ОРГАНИЗАЦИИ ОТ НЕГОВАТА ДЕЙНОСТ . АКО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА НАПРАВИ ПРОВЕРКА НА СКАНДАЛИТЕ ОКОЛО ВЪПРОСНАТА ФИРМА , НАЧИНА И НА РАБОТА И ТОВА КАК ПЕЧЕЛИ ПОРЪЧКИ ЗА СТРОИТЕЛСТВО , ТО НИЕ ЩЕ ГО НАПРАВИМ - " ЗАЩОТО ДА СПЕЧЕЛИ КОНКУРС И ДА СЕ СКЛЮЧИ ДОГОВОР ЗА СТРОИТЕЛСТВО С " ХУФУ " - ДИМИТЪР АТАНАСОВ , Е ВСЕ ЕДНО ДА СПЕЧЕЛИ КОНКУРС ЗА ДИРЕКТОР НА ДЕТСКА ГРАДИНА - ВЛАДО КУЗОВ И ДА БЪДЕ НАЗНАЧЕН , ТЪЙ КАТО ИМАЛ ПО -ДОБРИ КАЧЕСТВА ОТ ДРУГИТЕ КАНДИДАТИ " ! НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА ! ИЗВОДИТЕ МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ САМИ , КАКТО И КАКВА ЩЕ БЪДЕ " СХЕМАТА ЗА ИЗТОЧВАНЕ " НА ВЪПРОСНИТЕ ОБЕКТИ .
ЗА ДА НАУЧИТЕ ПОДРОБНОСТИ И ДЕТАЙЛИ КОЙ Е ДИМИТЪР АТАНАСОВ И ЗАЩО ФИРМА „ ХУФУ “ Е ЧАСТ ОТ МНОЖЕСТВО СКАНДАЛИ – МОЛЯ РАЗГЛЕДАЙТЕ АЛБУМИТЕ В СТРАНИЦАТА :
"ХУФУ" и "АРМСТРОЙИНВЕСТ" - НИЩО , ЧЕ Е ВОЕННОТО НДК
ЕТО КАКВО ОСТАВА СЛЕД "ХУФУ" И "АРМСТРОЙИНВЕСТ" НИЩО , ЧЕ Е ВОЕННОТО НДК !!!
Сега тепърва ще видим какво ще стане с тях , тъй като има ОБВИНИТЕЛЕН АКТ по дело № 1577/2009г. от ВОП-СОФИЯ за ВОЕННОТО НДК СРЕЩУ "ХУФУ" , А СКОРО ЩЕ БЪДАТ ОБВИНЯЕМИ И ЗА СГРАДАТА В КВ. ДРАГАЛЕВЦИ !!!!!
http://kuslink.com/vndk

КАКТО И "ХУФУ" ЕООД- ФИНАНСОВА ПИРАМИДА
http://kuslink.com/hufu1 , http://kuslink.com/hufu2 , http://kuslink.com/hufu3 , http://kuslink.com/hufu4 , http://kuslink.com/hufu5 , http://kuslink.com/hufu6 , http://kuslink.com/hufu7


ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ НАШАТА ОСНОВНА СТРАНИЦА ВЪВ ФЕЙСБУК :
http://kuslink.com/SGRADA
КЪДЕТО ЩЕ ВИДИТЕ МНОЖЕСТВОТО ЛИНКОВЕ , ПУБЛИКАЦИИ И СНИМКИ КАСАЕЩИ ВЪПРОСНИЯ СЛУЧАЙ И ЛИЦАТА УЧАСТВАЩИ В НЕГО .
http://kuslink.com/SGRADA
P.S. На въпросната страница ще откриете ОЩЕ ПО СКАНДАЛНИ И БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИ , ПОДКРЕПЕНИ С БЕЗСПОРНИ И НЕОБОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА И ФАКТИ УЛИЧАВАЩИ И РАЗКРИВАЩИ УЧАСТИЕТО НА АРХ. ВЛАДИ КАЛИНОВ - ДИРЕКТОР НА ДИРЕКЦИЯ " КОНТРОЛ ПО СТРОИТЕЛСТВОТО " КЪМ СО В КОРУПЦИОННА СХЕМА ПРИКРИВАЙКИ / НАНАСЯЙКИ НИ ЩЕТИ И ЗАГУБИ ЗА МИЛИОНИ / СКАНДАЛНО ИЗВЕСТНАТА ФИРМА " ХУФУ " ЕООД. БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО УЧАСТИЕ В ТОВА НА ОБЩИНСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ РАЙОН " ВИТОША " И ОЩЕ ПО- ГОЛЯМО ТАКОВА НА ФИРМА " АРМСТРОЙИНВЕСТ " С ПРИНЦИПАЛ МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА , СЪПЪТСТВАЩА " ХУФУ " И В " ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО - ВОЕННО НДК , ЗА КОЕТО БИХМЕ ЖЕЛАЛИ ОТНОВО ДА СТАНЕ ДОСТОЯНИЕ НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО , ЗАЩОТО НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ , ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС , ПРОДЪЛЖАВАЙКИ ДА ДОПУСКАМЕ ТОВА ЯВЛЕНИЕ , И ТЕЗИ ИМ ДЕЙСТВИЯ ДА БЪДАТ СЪС СЪДБОВНИ ПОСЛЕДИЦИ ЗА МНОГО ХОРА , ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА И ПАРИ !"


А ето и продължението:


"ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА СКАНДАЛНИТЕ РАЗКРИТИЯ !
20.08.2013Г.
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ,
За пореден път нашият „ разследващ екип “ застава зад думите си и твърденията си относно предходните материали във връзка с БЕЗПРЕЦЕДЕНТНОТО ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА ЧРЕЗ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ОТ КМЕТА НА ГР. ЗЕМЕН И СКАНДАЛНО –ИЗМАМНАТА ФИРМА „ ХУФУ “ Ето ЛИНК : http://dox.bg/files/dw?a=80d935392d към ОСТОЙНОСТЯВАНЕ НА КОЛИЧЕСТВЕНИТЕ СМЕТКИ НА ЕДИН ОТ ВЪПРОСНИТЕ ОБЕКТИ С НАЙ-ФРАПИРАЩАТА СУМА/ като имате в предвид , че е правена от специалисти в областта на строителството / Стойността на поръчката е умопомрачаващите - 3 344 950 лв / без ДДС / .
Всеки един от Вас може да си направи проверка на въпросната стойност и да се консултира със фирми от всеки един от браншовете и от позициите описани в КС / количествената сметка /, като имате в предвид , отстъпки за количества , цените в момента на икономическа криза и , че повечето дейности си ги изпълнява самият строител спечелил поръчката / което допълнително намалява себестойността на извършените от него услуги / и др специфични особенности много добре познати на хората от бранша , и знаещи истинската и реална себестойност на дадени СМР .
При евентуално ВЪЗНИКВАНЕ НА ОСПОРВАНЕ на някой позиции , сме склонни И НА ТОВА ДА ОТГОВОРИМ – КОЛКО МОЖЕ ДА СЕ СПОРИ И ДА СМЕ „ ДОПУСНАЛИ ГРЕШКА “ ?
Да сме „ СГРЕШИЛИ “ С 100 000 , 200 000 , 300 000 , 400 000 , 500 000 , 600 000 , 700 000 ХИЛЯДИ ЛЕВА ???? – ДОБРЕ НЕКА ДА СМЕ СБЪРКАЛИ И СУМАТА ДА Е НЕ Е 700 000 ХИЛ.ЛЕВА / КОЕТО Е МНОГО МАЛКО ВЕРОЯТНО /АМИ ДА Е 1 400 000 ЛВ. – БЕЗ ДДС / !

!!!!!!!! ДОБРЕ НО ПОРЪЧКАТА Е НА СТОЙНОСТ 3 344 950 лв / без ДДС / !!!!!!!!

НЕКА АКО НЯКОЯ МЕДИЯ ИЛИ ЖУРНАЛИСТ СИ НАПРАВИ ПРОВЕРКА НА ОСТОЙНОСТЯВАНЕТО И ОПОВЕСТИ ДРУГИ ЦЕНИ , КАТО КАЖЕ , ЧЕ НЕ СМЕ ПРАВИ – В ОГРОМНО ОЧАКВАНЕ СМЕ ДА Я ВИДИМ И ДА БЪДЕ ПУБЛИКУВАНА И ДА ВИДИМ НИЕ , ОБЩЕСТВОТО И СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ОРГАНИ ОТГОВАРЯЩИ И ПРОВЕРЯВАЩИ ИЗМАМИТЕ С ЕВРОПРОЕКТИ С „ КОЛКО НЕ СМЕ ПРАВИ “ – С НЯКОЛКО МИЛИОНА ЛИ ???????????????


Изобщо не намираме да необходимо да публикуваме СТОЙНОСТИТЕ НА ДРУГИТЕ ДВА ОБЕКТА :
„ Изграждане на туристически информационен център – гр. Земен “ - ВЪЗЛОЖЕНА НА „ ХУФУ “ ЕООД - на стойност 240 000 лв / без ДДС / -
Супер минимума който е " ТОТАЛНА КРАЖБА " е 140 000 лв. / без ДДС / , като най вероятно при прецизно смятане и остойностяване сумата ще БЪДЕ ПО - ГОЛЯМА !
НЕВЕРОЯТНО !!! НЕВЕРОЯТНО !!! НЕВЕРОЯТНО !!!
ЕЛЕМЕНТАРЕН ПРИМЕР :
В София цената на която се строй ново строителство / доста прилично на вид и качество / е 300 Евро/м2 / без ДДС /, от нищото , върху празен парцел . Напълно завършена къща с вертикална планировка като тази от обществената поръчка = 158 м2 x 300 eвро = 47 400 евро / 92 706 хил. лева / . Да сложим още 20 000 лева за нещо непредвидено / ОТ КОЕТО ЕДВА ЛИ ИМА НУЖДА /, каквото и да е то , например външната тоалетна и някакви други неща = 112 706 хил.лева ЧИСТО НОВА КЪЩА ПОСТРОЕНА ОТ ПРАЗЕН ПАРЦЕЛ - ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ В ТАЗИ ЦЕНА ВЛИЗА И ПЕЧАЛБА НА СТРОИТЕЛЯ !!!!!
ИЗВОДИТЕ СИ НАПРАВЕТЕ САМИ , ЗА КАКВО ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА СТАВА ВЪПРОС !!! ОТДЕЛНО ОБЕКТА СЕ СТРОИ БЕЗ НАДЗОР , ЗА КОЙТО В МОМЕНТА ТЕЧЕ ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА ОЩЕ ПАРИ . ОЩЕ НЕ Е ИЗБРАН НАДЗОР , ПЪК СТРОИТЕЛСТВОТО НА " ТУРИСТИЧЕСКИЯТ ЦЕНТЪР " ПРИКЛЮЧВА ??? КОЙ ТОГАВА Е КОНТРОЛИРАЛ СТРОИТЕЛСТВОТО , КОЙ ГО Е ОТКРИЛ И СТАРТИРАЛ И ЗАЩО НА НЯКАКЪВ НАДЗОР , " НАКРАЯ " ЩЕ МУ СЕ ИЗПЛАТЯТ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ ЗА ПРИКЛЮЧЕН ОБЕКТ , НА КОЙТО ТОЙ НЕ Е ПРИСЪСТВАЛ ???
...............................................................................................................................................................
„ Демонтажни работи , изкопни работи , ново СМР, доставки и електроинсталация по проект Изграждане на Туристическа инфраструктура в община Земен – Еко пътека с 4 бивака “ - ВЪЗЛОЖЕНА НА „ ХУФУ “ ЕООД – на стойност 312 000 лв / без ДДС /-
Супер минимума който е " ТОТАЛНА КРАЖБА " е между 112 000 и 162 000 лв. / без ДДС / , като най вероятно при прецизно смятане и остойностяване сумата ще БЪДЕ ПО - ГОЛЯМА !
И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СЕДИМ ЗАД ДУМИТЕ И ТВЪРДЕНИЯТА СИ , ОПИСАНИ С ИРОНИЯ В СЛЕДНИЯ ВИЦ , БЕЗКРАЙНО ПОДХОДЯЩ ПРИ СЛУЧВАЩОТО СЕ !
ВСЯКА ПРИЛИКА С ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ - НЕ Е СЛУЧАЙНА !!!
Трима строители - предприемачи се явяват на търг за строителство , на голям обект , в един български град . Идва Кмета и им казва :
- Това е строителната документация , бихте ли ми дали някакви оферти ?
Първия предприемач , поглежда строителната документацията , и казва :
- Ще ви струва 900 000 хил. , 400 хил. за материали, толкова и за труд и 100 000 хил. печалба за мен .
Втория предприемач разглежда строителната документация , и казва :
- Ще ви струва 700 000 хил. , 300 хил. за материали, толкова и за труд и 100 000 хил. печалбата за мен .
Третия от София направо казва :
- При мен ще ви струва 2 700 000 хил. !
Кметът учудено :
- Е как така, вие дори не я погледнахте ?
- Ами така - милион за мен, милион за вас и за 700 хил. ще наемем втория колегата да свърши работата и да изпълни обекта .

ПОРАДИ СЪМНЕНИЕ ОТ НАША СТРАНА , ЧЕ СА ЗАДЕЙСТВАНИ ВСЕВЪЗМОЖНИ ВРЪЗКИ И КОНТАКТИ , ТЕЗИ МАТЕРИАЛИ ДА НЕ ВИДЯТ „ БЯЛ СВЯТ „ И ДА БЪДАТ ПРИКРИТИ И ПОТУЛЕНИ ОТ ПУБЛИЧНОСТ / СЯКАШ СА НЕПОТВЪРДЕНИ И НЕЗНАЧИТЕЛНИ / , ТЪЙ КАТО ВЕЧЕ СТАНАХМЕ СВИДЕТЕЛИ КАК ЕДНА ПУБЛИКАЦИЯ ПО ВЪПРОСНАТА ТЕМА ИЗЧЕЗНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО БЪРЗО И СЕ ИЗТРИ ОТ ВСИЧКИ МЕСТА НА КОИТО БЕШЕ ПУБЛИКУВАНА ОТ НОВИНАРСКИ И ИНФОРМАЦИОНЕН САЙТ / НА КОЙТО УМИШЛЕНО НЕ СПОМЕНАВАМЕ ИМЕТО /, ПУБЛИКУВАМЕ ВЪПРОСНАТА ОСТОЙНОСТЕНА КОЛИЧЕСТВЕНО-СТОЙНОСТНА СМЕТКА , КОЯТО ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРОВЕРИ , И АКО СЕ ОПИТА ДА ОБОРИ – НИЕ НА 100 % ДА ЗАЩИТИМ И ОБЯСНИМ !
ТРЯБВА ДА СЕ ИМА И В ПРЕДВИД , ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПЪЛНА И ОБСТОЙНА ПРОВЕРКА НА САМИТЕ КОЛИЧЕСТВЕНИ СМЕТКИ ДАЛИ ОТГОВАРЯТ НА ПРОЕКТИТЕ НА ОБЕКТА , ЗАЩОТО ТОВА СЪЩО Е НАЧИН НА КРАЖБА НА ПАРИ , ПРОСТО КОЛИЧЕСТВАТА НА СТОКИ И УСЛУГИ ДА СА ЗАВИШЕНИ !
Припомняме на всички , че това разследване се прави заради скандалите и измамите около фирма „ ХУФУ “ , а СПЕЦИАЛИТЕТ НА ФИРМАТА е да не изпълняват голяма част от заложените по проект и КС стоки и услуги , КОЕТО СЪЩО Е ЧАСТ ОТ СХЕМАТА ИМ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ . Изключително важно е да се направи обстойна проверка на обекта , за да се види ВСИЧКО ЛИ Е ИЗПЪЛНЕНО И ИЛИ ИМА СПЕСТЕНИ СТОКИ И УСЛУГИ ПО ВСИЧКИ ЧАСТИ ОТ ПРОЕКТА !!!
ОТНОВО ЗАЯВЯВАМЕ , ЧЕ НЯМА ДА ОСТАВИМ НЕЩАТА ТАКА , ДОКАТО ВЪПРОСНИТЕ ЛИЦА НЕ БЪДАТ РАЗКРИТИ И РАЗОБЛИЧЕНИ И ТАЗИ ПОРОЧНА ПРАКТИКА С ТЯХНО УЧАСТИЕ НЕ БЪДЕ ПРЕКРАТЕНА ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ."


Изрично сме запазили и форматирането на текста така, както го получихме.
България, гр. София, бул. Витоша №37, ет.2, тел./факс: +359 2 9868660, ел. поща: zop@zop.bg